Sastāvdaļas
- 600 g svaigu sēņu
- 1,5 ēdamkarotes sviesta
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 smalki sasmalcināta parastā vai sarkanā sīpola
- 2 sīki sasmalcinātas ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote sīki sasmalcināta timiāna vai pētersīļu
- sāls, pipari
- 120 ml dārzeņu buljona
- 1 grauzdēta bagete, sagriezta šķēlēs
Patik recepte? Iesaki draugiem un saviem tuvajiem!
Paldies!
Pagatavošana
- Sēnes notīra, noskalo aukstā, tekošā ūdenī un nosusina.
- Kātus atdala no cepurītēm.
- Stingros, nebojātos kātiņus sagriež gabaliņos.
- Cepurītes rupji sakapā.
- Pannā sakarsē sviestu un eļļu,ieber sīpolus,ķiplokus un timiānu un uz nelielas uguns karsē 5 minūtes.
- Pievieno sēnes un pieber sāli un piparus.
- Nepārtraukti maisot, cep 5 minūtes, ik pa brīdim pielej tik daudz buljona, lai sēnes būtu mitras, bet ne slapjas.
- Sautē 8-10 minūtes, līdz sēnes ir gatavas.
- Katru grauzdētās maizes šķēlīti apziež ar sēņu maisījumu un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!