Sēņu grauzdiņi

Sēņu grauzdiņi Foto: Sēņu grauzdiņi

Sastāvdaļas

  • 600 g svaigu sēņu
  • 1,5 ēdamkarotes sviesta
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 smalki sasmalcināta parastā vai sarkanā sīpola
  • 2 sīki sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote sīki sasmalcināta timiāna vai pētersīļu
  • sāls, pipari
  • 120 ml dārzeņu buljona
  • 1 grauzdēta bagete, sagriezta šķēlēs

Patik recepte? Iesaki draugiem un saviem tuvajiem!
Paldies!

Pagatavošana

  1. Sēnes notīra, noskalo aukstā, tekošā ūdenī un nosusina.
  2. Kātus atdala no cepurītēm.
  3. Stingros, nebojātos kātiņus sagriež gabaliņos.
  4. Cepurītes rupji sakapā.
  5. Pannā sakarsē sviestu un eļļu,ieber sīpolus,ķiplokus un timiānu un uz nelielas uguns karsē 5 minūtes.
  6. Pievieno sēnes un pieber sāli un piparus.
  7. Nepārtraukti maisot, cep 5 minūtes, ik pa brīdim pielej tik daudz buljona, lai sēnes būtu mitras, bet ne slapjas.
  8. Sautē 8-10 minūtes, līdz sēnes ir gatavas.
  9. Katru grauzdētās maizes šķēlīti apziež ar sēņu maisījumu un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes