Sastāvdaļas
- 2 burkāni
- 12 mazi sīpoli
- 80 g pākšu pupiņu
- 100 g zaļo zirnīšu
- 4 rāceņi
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 ēdamkarotes pētersīļu
- pipari, sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Notīra un smalki sagriež burkānus un sīpolus.
- Sagriež pupiņu pākstis apmēram 3 cm garos gabaliņos.
- Notīra rāceņus un katru sagriež 4 daļās.
- Lielā katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un burkānus. Vāra dažas minūtes.
- Tad pievieno sīpolus, pupiņas, zirnīšu un vēl pavāra.
- Kad dārzeņi gandrīz gatavi, pievieno rāceņus un vāra līdz gatavībai.
- Dārzeņus liek caurdurī un nosusina.
- No katla izlej ūdeni, ielej eļļu un liek tajā dārzeņus.
- Pievieno pētersīļus un vēl mazliet sautē.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Pasniedzot rotā ar sagrieztiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!