Saldais pipars balzametiķa marinādē

Saldais pipars balzametiķa marinādē Foto: Saldais pipars balzametiķa marinādē

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. četrām ¼ l tilpuma burkām:

  • 2 saldā pipara pākstis (sarkanas, zaļas vai dzeltenas)
  • 2 svaigas sarkanas vai zaļas čili pākstis
  • 500 g svaigu pundursīpoliņu
  • 8 ķiploku daiviņas
  • 3 saišķīši bazilika
  • 400 ml balzametiķa
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi sāls
  • 100 g auksti spiestas olīveļļas
  • 50 g kaperu

Pagatavošana

  1. Saldā pipara pākstis noskalo un gareniski sadala četrās daļās, nogriež kātiņus, izņem iekšējās sieniņas un sēklas.
  2. Iztīrītās pākstis sagriež apm. 1 cm platas gabaliņos.
  3. Nomazgā čili pākstis, iztīra un vēlreiz noskalo aukstā ūdenī.
  4. Pēc tam jānomazgā rokas.
  5. Applaucē sīpoliņus.
  6. Notīra sīpoliņus un ķiploku daiviņas.
  7. Nomazgā baziliku un noplūc lapiņas no stublājiem.
  8. Uzvāra etiķi kopā ar 400 ml ūdens, sāli un eļļu.
  9. Ieliek tajā saldos piparus, čili pākstis, sīpoliņus un ķiplokus.
  10. Visu vāra apm. 4 minūtes, līdz sīpoliņi kļūst sakožami.
  11. Pieliek baziliku un kaperus un vēlreiz uzvāra.
  12. Saknes un garšvielas izceļ no novārījuma un pilda karstā ūdenī izskalotās burkās.
  13. Marinādi vēlreiz uzvāra, pārlej dārzeņiem, un burkas tūlīt aizvāko.
  14. Ļauj vismaz 1 nedēļu ievilkties.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

P.s. Ar balzametiķi konservētiem dārzeņiem ir maigi skābena garša.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes