Šakšuka - Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants

Šakšuka - Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants Foto: Šakšuka - Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants

Sastāvdaļas

  • 2 sarkanie sīpoli
  • 4 ķiploku daiviņas
  • olīveļļa
  • 1 t.k kumīna
  • 4 dažādas krāsas paprika
  • 500 g tomātu savā sulā
  • 4 olas
  • 200 g aunu zirņu
  • 1 bunte pētersīļu
  • 4 ēd. k. dabīgā jogurta
  • sāls, cukurs, pipari, soja, tabasko

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos, cep līdz tie kļūst mīksti.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ķiplokus, cep dažas minūtes.
  3. Pievieno sasmalcinātus tomātus savā sulā, nedaudz sojas mērci, tabasko, cukuru, kumīnu un sāli.
  4. Visu pannā uzvāra, laiku pa laikam maisot, un pievieno turku zirņus.
  5. Visu pannas saturu liek cepeštraukā, iesit olas un cep cepeškrāsnī 180°C grādos 15 minūtes.
  6. Pa virsu uzber fetas sieru, kapātus pētersīļus un maltus svaigos piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes