Sastāvdaļas
- 600 - 700 g gurķīšu
- 20 g diļļu
- 5 g upeņu dzinumu
- 5 g dārza kalnmētras
- 10 g mārrutku sakņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 mazi sīpoli
- 30 melno piparu graudiņi
- 10 smaržīgie pipari
- 3 krustnagliņas
- 3 - 4 ēdamkarotes 9% etiķa
Pārliešanai:
- 500 ml ūdens
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Šiem gurķīšiem ir jābūt ar spēcīgi izteiktu piparu garšu.
- Lieto pavisam mazus gurķīšus, apmēram 5 - 6 cm garus.
- Novāktos svaigos gurķīšus nomazgā aukstā ūdenī un nosusina.
- Dezinficētā litra burkā ievieto sagatavotos garšaugus un garšvielas, ielej vajadzīgo etiķi un sakārto gurķus.
- Uzlējuma gatavošanai uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un vel 2 minūtes vāra.
- Dzidru verdošu uzlējumu pārlej pār sagatavotajiem gurķiem, uzliek vāciņu un aizvāko.
- Pasterizē 75 - 80°C temperatūrā; 0.5 l burkas - 5 - 6 minūtes, 1 l burkas - 8 - 10 minūtes, 3 l burkas - 10 - 15 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko, paripina pa galdu un 30 minūtes patur ar vāciņu uz leju, un ļauj brīvi atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!