Piparu gurķīši

Piparu gurķīši Foto: Piparu gurķīši

Sastāvdaļas

  • 600 - 700 g gurķīšu
  • 20 g diļļu
  • 5 g upeņu dzinumu
  • 5 g dārza kalnmētras
  • 10 g mārrutku sakņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 mazi sīpoli
  • 30 melno piparu graudiņi
  • 10 smaržīgie pipari
  • 3 krustnagliņas
  • 3 - 4 ēdamkarotes 9% etiķa

Pārliešanai:

  • 500 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Šiem gurķīšiem ir jābūt ar spēcīgi izteiktu piparu garšu.
  2. Lieto pavisam mazus gurķīšus, apmēram 5 - 6 cm garus.
  3. Novāktos svaigos gurķīšus nomazgā aukstā ūdenī un nosusina.
  4. Dezinficētā litra burkā ievieto sagatavotos garšaugus un garšvielas, ielej vajadzīgo etiķi un sakārto gurķus.
  5. Uzlējuma gatavošanai uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un vel 2 minūtes vāra.
  6. Dzidru verdošu uzlējumu pārlej pār sagatavotajiem gurķiem, uzliek vāciņu un aizvāko.
  7. Pasterizē 75 - 80°C temperatūrā; 0.5 l burkas - 5 - 6 minūtes, 1 l burkas - 8 - 10 minūtes, 3 l burkas - 10 - 15 minūtes.
  8. Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko, paripina pa galdu un 30 minūtes patur ar vāciņu uz leju, un ļauj brīvi atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes