Sastāvdaļas
- 2 kg vistas gaļas
- 1 l piena
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 100 g dūmota šķiņķa
- 2 sīpoli
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu selerijas zaļumu
- 1/2 tējkarotes piparu
- sarīvēts muskatrieksts
- 1/2 tējkarotes ķimeņu
- 2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Sautējamā katlā apcep sasmalcinātus sīpolus, pievieno garšvielas, gabaliņos sagrieztu šķiņķi, zaļumus.
- Vistu ierīvē ar sāli, pipariem, sadala porciju gabalos, apcep katlā brūnu.
- Pārlej ar uzvārītu pienu. Pienam vista jāapsedz.
- Uz lēnas uguns aizvākotā katlā sautē apmēram 60 minūtes.
- Pienam noņem plēvīti, ļauj vēl dažas minūtes vārīties. Piens nedrīkst izvārīties.
- Pasniedz ar vārītu kartupeļu klimpām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!