Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 50 g cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 700 ml piena
- 300 g miltu
- 50 ml augu eļļas
Krēmam:
- 400 ml piena
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 3 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes magoņu sēkliņu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - sakuļ olas ar cukuru un sāli, pielej pienu un kuļ ar putojamo slotiņu.
- Pievieno izsijātus miltus, kārtīgi samaisa, pievieno eļļu, vēlreiz samaisa.
- Cep pankūkas un tad atdzesē tās.
- Gatavo krēmu - samaisa pienu, cukuru, miltus un olu dzeltenumus.
- Pievieno sviestu un maisījumu liek uz uguns, pastāvīgi maisot uzvāra.
- Tikko krēms sāk sabiezēt, noņem no uguns, pievieno magoņu sēkliņas.
- Visu kārtīgi samaisa, krēmu atdzesē.
- Veido torti, starp pankūkām ziežot krēmu(1-2 ēdamkarotes krēma uz vienu pankūku.
- Pankūku torti liek ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!