Mārrutku mērce zemnieku gaumē

Mārrutku mērce zemnieku gaumē Foto: Mārrutku mērce zemnieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 100 g mārrutku
  • 50 g sviesta
  • 40 g miltu
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 200 g krējuma
  • 2 olu dzeltenumi
  • sāls
  • cukurs
  • etiķis

Pagatavošana

  1. Mārrutkus nomazgā, notīra un sarīvē.
  2. Aprasina ar etiķi.
  3. Sviestu izkausē, sajauc ar miltiem, pārlej ar gaļas buljonu un uzvāra.
  4. Pieliek sagatavotos mārrutkus un krējumu, pieber cukuru un sāli un pielej etiķi.
  5. Pēc tam pieliek olu dzeltenumus un labi izjauc. Nedrīkst vārīt.


Šo mērci pasniedz ar vārītu gaļu (liellopu) un vārītam zivīm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes