Mājās gatavoti pelmeņi

Mājās gatavoti pelmeņi Foto: Mājās gatavoti pelmeņi

Sastāvdaļas

  • 650 g jauktās maltās gaļas
  • 200 g sīpolu
  • 1/2 glāzes piena
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
Mīklai:
  • 700 g miltu
  • 300 ml ūdens
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolus samaļ.
  2. Pievieno malto gaļu, sāli, piparus, pienu - samaisa.
  3. Miltus iesijā bļodā, vidū izveido padziļinājumu, liek tajā, mazliet ar dakšiņu sakultu olu.
  4. Siltā ūdenī izšķīdina sāli, pakāpeniski sālsūdeni pielej miltiem, samīca mīklu.
  5. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz 30 minūtēm, pēc tam, atkal mīklu samīca.
  6. Mīklu sadala 3 daļās, katru daļu izrullē aplī.
  7. No mīklas izspiež mazākus aplīšus, vidū liek 1 tējkaroti pildījuma, pārloka apli uz pusēm, maliņas aiztaisa, izveidojot pusmēnesi.
  8. Gatavus pelmeņus liek uz miltiem nokaisīta dēļa, ja nepieciešams uzglabāt, liek polietilēna maisiņā un novieto saldētavā.
  9. Pelmeņus vāra verdošā sālsūdenī, kamēr gatavi.
  10. Pasniedz ar skābo krējumu vai adžiku, mārrutkiem, ar buljonu - kā Jums garšo!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes