Mājās cepta baltmaize „Ķieģelītis”

Sastāvdaļas

● 600 g miltu
● 25 g cukurs
● 40 ml eļļu
● 300 ml ūdens
● 1 tējkarote sāls
● 1/2 cepamais pulveris
● 20 g rauga

Pagatavošana

  1. Silta ūdenī izšķīdina raugu, pievieno cukuru, sali, eļļu, cepamo pulveri un miltus.
  2. Miklu mīcām līdz brīdim kad viņa vairs nelīp pie rokām. 
  3. Ieeļļota stikla traukā pārliekam miklu,virsu pārtikas plēvi, novietojam ledusskapi aptuveni pusotru stundu.
  4. Gatavo miklu liekam uz galda mīcām veidojam plāceni, rullējam.
  5. Cepamo formu eļļojam tajā kārtojam mīklu.
  6. Formu ar mīklu pārklājam ar dvieli un turam ledusskapi 15-20 minūtes.
  7. Mīklu ņemam ara no formas mīcām, rullējam atkārtoti liekam ledusskapi aptuveni uz stundu.
  8. Liekam iekšā sakarsētā krāsnī 170*С cepties aptuveni divas stundas.
  9. Gatavo maizi smērē ar augu eļļu.
  10. Pagaidām līdz maize nedaudz atdziest un tad varam sagriezt šķēlēs.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes