Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 250 ml piena
- 1 ola
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 120 g cukura
- 200 g miltu
- 3 bumbieri
Pagatavošana
- Sviestu izkausē, pielej pienu, pievieno olu un sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru, ar putojamo slotiņu, aptuveni 30 sekundes.
- Bļodā, miltu maisījumu samaisa ar olu maisījumu, maisa ar koka lāpstiņu.
- Mīklu nevajag sakult viendabīgā masā, tā var būt mazliet kunkuļaina.
- Bumbierus nomizo un sagriež šķēlītēs.
- Kēksu veidnītes ietauko ar sviestu vai augu eļļu, pārkaisa ar miltiem.
- Mīklu liek veidnītēs, virsū izkārto bumbieru šķēlītes.
- Cep 200-220°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Mafinu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss, gatavs!
- Gatavus mafinus 5 minūtes atdzesē veidnītēs, tad izņem no veidnītēm un atdzesē uz restēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!