Mafini ar bumbieriem

Mafini ar bumbieriem Foto: Mafini ar bumbieriem

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta
  • 250 ml piena
  • 1 ola
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 120 g cukura
  • 200 g miltu
  • 3 bumbieri

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē, pielej pienu, pievieno olu un sakuļ ar putojamo slotiņu.
  2. Samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru, ar putojamo slotiņu, aptuveni 30 sekundes.
  3. Bļodā, miltu maisījumu samaisa ar olu maisījumu, maisa ar koka lāpstiņu.
  4. Mīklu nevajag sakult viendabīgā masā, tā var būt mazliet kunkuļaina.
  5. Bumbierus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  6. Kēksu veidnītes ietauko ar sviestu vai augu eļļu, pārkaisa ar miltiem.
  7. Mīklu liek veidnītēs, virsū izkārto bumbieru šķēlītes.
  8. Cep 200-220°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  9. Mafinu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss, gatavs!
  10. Gatavus mafinus 5 minūtes atdzesē veidnītēs, tad izņem no veidnītēm un atdzesē uz restēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes