Liellopu gaļas sautējums krievu gaumē podiņos

Liellopu gaļas sautējums krievu gaumē podiņos Foto: Liellopu gaļas sautējums krievu gaumē podiņos

Sastāvdaļas

  • 650 g liellopu gaļas
  • 1,5 kg kartupeļu
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 2 sīpoli
  • 3/4 glāzes gaļas buljona
  • 1 glāze skābā krējuma
  • lauru lapa, sāls, pipari
  • pētersīļi un dilles pēc garšas
  • 100 ml sausa vīna

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, nedaudz apcep sviestā. 
  2. Sīpolus sagriež gredzenos, apcep sviestā, kamēr tie kļūst zeltaini.
  3. Liellopu gaļu sagriež nelielos gabaliņos un apcep verdošā sviestā no visām pusēm.
  4. Keramikas podiņos liek gaļu, virsū kartupeļu kārtu, sīpolus.
  5. Pārkaisa visu ar sāli, pipariem, ieliek lauru lapas gabaliņu, pārlej ar buljonu.
  6. Cep sakarsētā krāsnī 30 minūtes.
  7. 10 minūtes pirms cepšanās beigām, sautējumam pielej vīnu.
  8. Pirms pasniegšanas, sautējumu pārlej ar skābo krējumu un pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes