Sastāvdaļas
- 650 g liellopu gaļas
- 1,5 kg kartupeļu
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 2 sīpoli
- 3/4 glāzes gaļas buljona
- 1 glāze skābā krējuma
- lauru lapa, sāls, pipari
- pētersīļi un dilles pēc garšas
- 100 ml sausa vīna
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, nedaudz apcep sviestā.
- Sīpolus sagriež gredzenos, apcep sviestā, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Liellopu gaļu sagriež nelielos gabaliņos un apcep verdošā sviestā no visām pusēm.
- Keramikas podiņos liek gaļu, virsū kartupeļu kārtu, sīpolus.
- Pārkaisa visu ar sāli, pipariem, ieliek lauru lapas gabaliņu, pārlej ar buljonu.
- Cep sakarsētā krāsnī 30 minūtes.
- 10 minūtes pirms cepšanās beigām, sautējumam pielej vīnu.
- Pirms pasniegšanas, sautējumu pārlej ar skābo krējumu un pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!