Sastāvdaļas
- 500 g Maskarpones siera
- 4 olas
- 250-300 g cepumu "Savojardi" vai "Dāmu pirkstiņi"
- 300 g gatavas šķīstošās kafijas
- krēma liķieris
- kakao pulveris
- 100 g cukura
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
- Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru.
- Olu dzeltenumu masai pievieno Maskarpones sieru - sajauc.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās.
- Sakultos olu baltumus pievieno olu dzeltenumu un Maskarpones siera maisījumam, samaisa ar koka lāpstiņu.
- Šķīstošajai kafijai pievieno 3-4 ēdamkarotes krēma liķiera, samaisa.
- Katru cepumu ātri pamērcē kafijas un liķiera maisījumā (ātri jāmērcē tāpēc, lai cepums neizjuktu).
- Daļu no mērcētajiem cepumiem liek ieeļļotā veidnē (ar noņemamām malām).
- Cepumiem uzklāj pusi Maskarpones siera krēmu.
- Otru daļu mērcēto cepumu liek uz krēma veidnē.
- Otrai kārtai cepumu, uzklāj atlikušo Maskarpones siera krēmu, un liek ledusskapī uz 10 stundām.
- Tiramisu uzkaisa kakao pulveri caur sietu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!