Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1,5 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 3 olas
- 1 glāze skāba krējuma
- 3 ēdamkarotes kakao
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 glāze riekstu
Krēmam:
- 500 g bieza krējuma
- 200 g cukura
- 100 g šokolādes
Pagatavošana
Gatavo gaišo biskvītu:
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Dzeltenumus saputo ar 1/2 glāzi cukura, pievieno 1/2 glāzes krējuma, 3/4 glāzes miltu un 1,5 tējkarotes cepamā pulvera.
- Visu saputo, lej tortes formā, liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un izcep biskvītu.
Gatavo tumšo biskvītu:
- Olu baltumus saputo ar 1/2 glāzi cukura stingrās putās.
- Pievieno 1/2 glāzes krējuma, sasmalcinātus riekstus, kakao, 3/4 glāzes miltus, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera.
- Visu sajauc un no mīklas izcep biskvītu.
- Abus biskvītus atdzesē un sagriež uz pusēm.
Pagatavo krējuma krēmu:
- Krējumu saputo ar cukuru. Masu sadala 2 daļās, vienai daļai pievieno nedaudz kakao.
- Torti kārto tādā secībā, lai augšējais biskvīts būtu gaišais.
- Visu torti apsmērē ar krēmu un pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!