Torte „Diena un nakts”

Torte „Diena un nakts” Foto: Torte „Diena un nakts”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 3 olas
  • 1 glāze skāba krējuma
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 glāze riekstu

Krēmam:

  • 500 g bieza krējuma
  • 200 g cukura
  • 100 g šokolādes

Pagatavošana

Gatavo gaišo biskvītu:

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. 
  2. Dzeltenumus saputo ar 1/2 glāzi cukura, pievieno 1/2 glāzes krējuma, 3/4 glāzes miltu un 1,5 tējkarotes cepamā pulvera.
  3. Visu saputo, lej tortes formā, liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un izcep biskvītu.

Gatavo tumšo biskvītu:

  1. Olu baltumus saputo ar 1/2 glāzi cukura stingrās putās.
  2. Pievieno 1/2 glāzes krējuma, sasmalcinātus riekstus, kakao, 3/4 glāzes miltus, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera.
  3. Visu sajauc un no mīklas izcep biskvītu.
  4. Abus biskvītus atdzesē un sagriež uz pusēm.

Pagatavo krējuma krēmu:

  1. Krējumu saputo ar cukuru. Masu sadala 2 daļās, vienai daļai pievieno nedaudz kakao.
  2. Torti kārto tādā secībā, lai augšējais biskvīts būtu gaišais.
  3. Visu torti apsmērē ar krēmu un pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes