Sivēna cepetis

Sivēna cepetis Foto: Sivēna cepetis
  1. Šai maltītei izvēlas 3 - 4 nedēļās vecu sivēnu. To uzšķērž un iztīra. Pildījumam izmanto nieres, aknas, sirdi un plaušas. Sivēnu divas diennaktis mērcē auksta ūdenī, mainot ūdeni ne retāk kā divas reizes diennaktī.
  2. Pildījumam ņem vienu kilogramu apceptas, sautētas griķu biezputras, sīki sagrieztas nieres, aknas, sirdi, plaušas un 50 g svaiga sviesta. Pildījumu apsāla, nedaudz sapiparo un samaisa. Ar iegūto masu piepilda sivēnu, aizšuj vai ar aukliņu cieši aizvelk šuves vietu. Pildīto sienu vispirms apcep uz plīts sakarsēta pannā, bet gatavu cep cepeškrāsnī.
  3. Gatavo cepeti atbrīvo no diegiem vai aukliņas, liek uz liela trauka, grezno ar pētersīļiem, citrona šķēlītēm, vārītiem dārzeņiem un ceptiem kartupeļiem.
  4. Izceptais sivēns jāsadala uzmanīgi ar asu nazi, pieturot ar cepešu dakšiņu. Vispirms sivēnam nogriež galvu, tad sagriež gareniski gar mugurkaulu divās lielās daļās, pēc tam atdala šķiņķi, bet muguras gabalus sagriež sērsām sīkākos gabaliņos.
  5. Pie sivēna pasniedz cepešu sulā gatavotu krējuma mērci, mērcei var pievienot tomātus, vīnu, nelielus gurķīšus vai pipargurķīšus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes