Torte „Sprogainais pinčers”

Torte „Sprogainais pinčers” Foto: Torte „Sprogainais pinčers”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 200 g skābā krējuma
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1-2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 800 ml skābā krējuma (25% tauku
  • 1 glāze cukura
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes

Glazūrai:

  • 2 ēdamkarotes piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1-1.5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 25 g sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - ar mikseri sakuļ olas un cukuru, aptuveni 3-4 minūtes.
  2. Pievieno skābo krējumu, sakuļ, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, sakuļ viendabīgu, šķidru mīklu.
  3. Mīklu sadala 2 daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri.
  4. Veidnes ietauko ar sviestu un lej mīklu - katru daļu savā veidnē.
  5. Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  6. Biskvītus atdzesē un saplēš gabaliņos.
  7. Gatavo krēmu - sakuļ skābo krējumu ar cukuru viendabīgā masā, pievieno kartupeļu cieti, vēlreiz sakuļ, liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  8. Katru biskvīta gabaliņu mērcē krēmā un izkārto uz šķīvja, kaudzītes veidā, izveidojot torti.
  9. Gatavo glazūru - cukuru samaisa ar pienu, kakao pulveri un sviestu.
  10. Visu liek katlā, maisot, uzvāra, noņem no uguns, mazliet atdzesē.
  11. Ar konditorejas maisiņu vai šļirci uzklāj glazūru, liek vēsumā uz 1-2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes