Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g skābā krējuma
- 150 g cukura
- 2 olas
- 1,5 glāzes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1-2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 800 ml skābā krējuma (25% tauku
- 1 glāze cukura
- 2 tējkarotes kartupeļu cietes
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1-1.5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 25 g sviesta
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - ar mikseri sakuļ olas un cukuru, aptuveni 3-4 minūtes.
- Pievieno skābo krējumu, sakuļ, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, sakuļ viendabīgu, šķidru mīklu.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri.
- Veidnes ietauko ar sviestu un lej mīklu - katru daļu savā veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Biskvītus atdzesē un saplēš gabaliņos.
- Gatavo krēmu - sakuļ skābo krējumu ar cukuru viendabīgā masā, pievieno kartupeļu cieti, vēlreiz sakuļ, liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Katru biskvīta gabaliņu mērcē krēmā un izkārto uz šķīvja, kaudzītes veidā, izveidojot torti.
- Gatavo glazūru - cukuru samaisa ar pienu, kakao pulveri un sviestu.
- Visu liek katlā, maisot, uzvāra, noņem no uguns, mazliet atdzesē.
- Ar konditorejas maisiņu vai šļirci uzklāj glazūru, liek vēsumā uz 1-2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!