Sastāvdaļas
- 500 ķirbju ziedu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 olu dzeltenumi
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 sīpols
- 1 gabaliņos sagriezt maizes šķēle
- 1 - 2 glāzes saldā krējuma vai piena
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Ķirbju ziediem noņem kātiņus un ziedus smalki sagriež.
- Uzber sāli, pieliek smalki sagrieztus sīpolus un 1 karoti sviesta.
- Pielej mazliet ūdens, cieši uzliek vāku un sautē uz mazas liesmas.
- Pēc tam pielej saldo krējumu vai pienu un izberž caur sietu.
- No atlikušā sviesta un miltiem pagatavo mērci, kurai pielej iepriekš sagatavoto ziedu pienu.
- Uzvāra un noņem no uguns.
- Pirms pasniegšanas saputo olu dzeltenumus un, nepārtraukti maisot, palēnām pievieno zupai.
Zupu pasniedz ar grauzdiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!