Ķirbju kūka „Dulche de Leche”

Ķirbju kūka „Dulche de Leche” Foto: Ķirbju kūka „Dulche de Leche”

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 140 g sviesta (sagriezts un saldēts aptuveni 30 minūtes)
  • 60 g margarīna (sagriezts un saldēts aptuveni 30 minūtes)
  • 60 ml ledaina ūdens

Pildījumam:

  • 470 g ķirbju biezeņa
  • 400 g vārīta kondensētā piena
  • 2 olas
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1/4 tējkarotes ingvera
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Sajauc miltus, cukuru un sāli virtuves kombainā un pāris minūtes maisa.
  2. Tad pievieno sviestu un margarīnu un turpina maisīt līdz izveidojas drupačveidīga masa.
  3. Tad pievieno auksto ūdeni un maisa vēl 5 sekundes, bet pievieno pakāpeniski līdz mīkla sāk iet kopā. Var nebūt nepieciešams viss ūdens, jo mīkla var sākt iet kopā arī liet mazāka tā daudzuma un nevajag to pārmaisīt.
  4. Uzliek mīklu uz dēlīša un ar rokam izmīca to. Ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu. 
  5. Sagatavo dēli un mīklas rulli ar miltiem un izrullē mīklu apļa formā.
  6. Ieklāj to 23 cm lielā kūkas formā tā, lai mala sānos būtu uz augšu.
  7. Kamēr cepeškrāsns tiek uzsildīta līdz 200°C temperatūrai, ieliec mīklu saldētavā.
  8. Tiklīdz cepeškrāsns ir uzsilusi, ietauko atbilstoša lieluma folija strēmeli un uzklāj to kūkas virsmai.
  9. Pār foliju uzliec ko smagu (pupiņas, rīsus, u.c.) un cep 20-25 minūtes.
  10. Kad biskvīts izcepies, noņem foliju un tam uzlikto smagumu, atdzesē kūku līdz istabas temperatūrai.
  11. Pildījumam: Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. 
  12. Nelielā trauciņā sajauc ķirbju biezeni un kondensēto pienu līdz masa kļūst viendabīga. 
  13. Tad pievieno pārējās pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas un turpina visu maisīt.
  14. Pārklāj pār biskvītu un liek cepties aptuveni 50 minūtes.
  15. Kad kūka gatava, vari to nedaudz atdzesēt, jo to var pasniegt gan siltu, gan aukstu, dekorētu ar putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes