Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 ml piena
- 7–10 g sausā rauga vai 50 g svaiga rauga
- 3 tējkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 olas
- 500–550 g miltu
- sāls
Pildījumam:
- kečups vai tomātu pasta
- konservēti vai svaigi ananāsi
- šķiņķis
- siers
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno cukuru, samaisa, noliek siltā vietā (aptuveni uz 15 minūtēm).
- Olas mazliet sakuļ, pievieno sāli, augu eļļu - samaisa.
- Pievieno rauga maisījumu, vēlreiz samaisa.
- Pievieno miltus, samaisa mīklu.
- Mīkla nedrīkst būt pārāk bieza.
- Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi, noliek siltā vietā, uz 30 minūtēm.
- Šķiņķi sagriež salmiņos vai gabaliņos.
- Sieru smalki sarīvē.
- Uzrūgušu mīklu izrullē 3-4 mm biezumā.
- Mīklu liek veidnē, ietaukotā ar sviestu.
- Mīklu noziež ar tomātu pastu vai kečupu, virsū liek ananāsa gabaliņus un sagrieztu šķiņķi, pārkaisa ar sieru.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!