Frikadeļu zupa ar zaļumiem

Frikadeļu zupa ar zaļumiem Foto: Frikadeļu zupa ar zaļumiem

Sastāvdaļas

Frikadelēm:
 ● 450 g liellopu vai jauktas maltās gaļas
 ● 1 sīpols
 ● 4 ķiploka daiviņas
 ● 1/3 glāzes svaigas piparmētras vai 2 ēdamkarotes kaltētas
 ● 1 tējkarote kurkumas
 ● 1 tējkarote sāls
 ● 1 tējkarote piparu
 ● 1 tējkarote olīveļļas
Zupai:
 ● 3 l vistas buljona
 ● 1 sīpols
 ● 1-2 ēdamkarotes olīveļļas
 ● 1 tējkarote kurkumas
 ● 4 ķiploka daiviņas
 ● 1-2 laimi
 ● 2-3 tases spinātu, rukolas vai kāpostu
 ● 1/2 tases kinzas zaļumu
 ● 1/2 tases loku
 ● sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Malto gaļu samaisa sakapātu sīpolu, ķiplokiem un piparmētrām.
  2. Pievieno garšvielas, olīveļļu un ar rokām samīca viendabīgā konsistencē.
  3. Maltās gaļas masu liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
  4. Gatavo zupu - uzkarsē vistas buljonu.
  5. Citā katlā uzkarsē olīveļļu, apcep sīki sagrieztu sīpolu, kamēr tas kļūst caurspīdīgs.
  6. Samazina uguni līdz vidējam līmenim, pievieno sagrieztus ķiplokus, sautē vēl 2-3 minūtes.
  7. Pievieno piparus, kurkumu, samaisa un turpina sautēt 2-3 minūtes.
  8. Pielej buljonu, uzvāra, samazina uguni līdz minimumam, vāra 10 minūtes.
  9. Ar mitrām rokām veido frikadeles, 2-3 cm diametrā.
  10. Frikadeles liek buljonā, vāra uz lēnas uguns 12 minūtes, ja nepieciešams, nosmeļ putas.
  11. Gatavas frikadeles uzpeldēs.
  12. Tad pievieno sagrieztus spinātus, pavāra 1-2 minūtes.
  13. Pievieno pusi kinzas zaļumu, lokus, izspiež laima sulu.
  14. Pagaršojiet zupu, ja nepieciešams, pieberiet sāli un atstājiet zupu dažas minūtes nostāvēties.
  15. Gatavu zupu pasniedz ar kinzas zaļumiem un lokiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes