Sastāvdaļas
Frikadelēm:
- 450 g liellopu vai jauktas maltās gaļas
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 1/3 glāzes svaigas piparmētras vai 2 ēdamkarotes kaltētas
- 1 tējkarote kurkumas
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote piparu
- 1 tējkarote olīveļļas
Zupai:
- 3 l vistas buljona
- 1 sīpols
- 1-2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote kurkumas
- 4 ķiploka daiviņas
- 1-2 laimi
- 2-3 tases spinātu, rukolas vai kāpostu
- 1/2 tases kinzas zaļumu
- 1/2 tases loku
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Malto gaļu samaisa sakapātu sīpolu, ķiplokiem un piparmētrām.
- Pievieno garšvielas, olīveļļu un ar rokām samīca viendabīgā konsistencē.
- Maltās gaļas masu liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
- Gatavo zupu - uzkarsē vistas buljonu.
- Citā katlā uzkarsē olīveļļu, apcep sīki sagrieztu sīpolu, kamēr tas kļūst caurspīdīgs.
- Samazina uguni līdz vidējam līmenim, pievieno sagrieztus ķiplokus, sautē vēl 2-3 minūtes.
- Pievieno piparus, kurkumu, samaisa un turpina sautēt 2-3 minūtes.
- Pielej buljonu, uzvāra, samazina uguni līdz minimumam, vāra 10 minūtes.
- Ar mitrām rokām veido frikadeles, 2-3 cm diametrā.
- Frikadeles liek buljonā, vāra uz lēnas uguns 12 minūtes, ja nepieciešams, nosmeļ putas.
- Gatavas frikadeles uzpeldēs.
- Tad pievieno sagrieztus spinātus, pavāra 1-2 minūtes.
- Pievieno pusi kinzas zaļumu, lokus, izspiež laima sulu.
- Pagaršojiet zupu, ja nepieciešams, pieberiet sāli un atstājiet zupu dažas minūtes nostāvēties.
- Gatavu zupu pasniedz ar kinzas zaļumiem un lokiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!