Sastāvdaļas
- 2-3 kartupeļi
- 1 paprika
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 selerijas kāts (pēc vēlēšanās)
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls, pipari pēc garšas
Klimpām:
- 80-100 g cieta siera
- 1 ola
- 80 g sviesta
- 90-100 g miltu
- 1,5-2 ēdamkarotes sakapātu diļļu un pētersīļu
Pagatavošana
- Gatavo klimpas - sīki sarīvē sieru.
- Olu sakuļ ar mīkstu sviestu, samaisa ar sieru, pieber sāli, piparus, ar dakšiņu sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno miltus, zaļumus, samīca mīklu.
- Mīklu liek ledusskapī, vismaz uz 30 minūtēm, tā kļūs biezāka, blīvāka.
- No mīklas veido klimpas, ne lielākas par 15-20 mm diametrā.
- Izveidotās klimpas atkal liek ledusskapī.
- Katlā lej 1,5-1,8 l ūdens.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, liek verdošā ūdenī.
- Sakarsētā pannā, augu eļļā, uz vidējas uguns, 7-8 minūtes apcep sakapātu sīpolu, kopā ar sakapātu seleriju un sarīvētu burkānu.
- Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, sautē 5 minūtes.
- Apceptos dārzeņus pievieno kartupeļiem katlā.
- Nesteidzoties, katlā liek klimpas.
- Klimpas ātri uzpeldēs, katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 5-7 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!