Sastāvdaļas
- 6-8 vidēja lieluma kartupeļi
- sviests
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls
- baltie pipari
Pagatavošana
- Nomizo un nomazgā kartupeļus.
- Uzmanīgi, ar asu nazi, kartupeļa formu izveido, kā "muciņu",šādi kartupeļi labi izskatīsies un labi izcepsies.
- Kartupeļus blanšē verdošā ūdenī, vāra 5-7 minūtes.
- Kartupeļus izņem no verdošā ūdens un notecina.
- Pannu uzkarsē uz vidējas uguns, uzlej olīveļļu un izkausē tajā sviestu.
- Cep kartupeļus, kamēr tie kļūst zeltaini, sāli un piparus uzber tad, kad gatavi kartupeļi ir izņemti no pannas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!