Cepti kartupeļi franču gaumē

Cepti kartupeļi franču gaumē Foto: Cepti kartupeļi franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 6-8 vidēja lieluma kartupeļi
  • sviests
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls
  • baltie pipari

Pagatavošana

  1. Nomizo un nomazgā kartupeļus.
  2. Uzmanīgi, ar asu nazi, kartupeļa formu izveido, kā "muciņu",šādi kartupeļi labi izskatīsies un labi izcepsies.
  3. Kartupeļus blanšē verdošā ūdenī, vāra 5-7 minūtes.
  4. Kartupeļus izņem no verdošā ūdens un notecina.
  5. Pannu uzkarsē uz vidējas uguns, uzlej olīveļļu un izkausē tajā sviestu.
  6. Cep kartupeļus, kamēr tie kļūst zeltaini, sāli un piparus uzber tad, kad gatavi kartupeļi ir izņemti no pannas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes