Cepeškrāsnī ceptas aknas

Cepeškrāsnī ceptas aknas Foto: Cepeškrāsnī ceptas aknas

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu aknu
  • 100 g svaiga cūkas speķa
  • 2 nelieli sīpoli
  • 100 g šampinjoni
  • sāls, pipari
  • 1/2 glāzes sarkanvīna
  • margarīns cepšanai
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Aknas nosusina, iespeķo ar nelieliem, pipariem pipariem pārkaisītiem speķa gabaliņiem.
  2. Sakarsēta margarīnā cep sagrieztus sīpolus un sēnes.
  3. Aknas liek ietaukota veidnē, pārsmērē ar margarīnu, cep 200 temp 10 minūtes, pārkaisa ar sāļi, pipariem, pieliek apceptās sēnes, sīpolus un uzlej vīnu.
  4. Krāsns temperatūru samazina, pārlaistot ar pannā esošo šķidrumu, aknas cep 10 - 15 minūtes.
  5. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un pētersīļiem. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes