Sastāvdaļas
- 500 g liellopu aknu
- 100 g svaiga cūkas speķa
- 2 nelieli sīpoli
- 100 g šampinjoni
- sāls, pipari
- 1/2 glāzes sarkanvīna
- margarīns cepšanai
- pētersīļi
Pagatavošana
- Aknas nosusina, iespeķo ar nelieliem, pipariem pipariem pārkaisītiem speķa gabaliņiem.
- Sakarsēta margarīnā cep sagrieztus sīpolus un sēnes.
- Aknas liek ietaukota veidnē, pārsmērē ar margarīnu, cep 200 temp 10 minūtes, pārkaisa ar sāļi, pipariem, pieliek apceptās sēnes, sīpolus un uzlej vīnu.
- Krāsns temperatūru samazina, pārlaistot ar pannā esošo šķidrumu, aknas cep 10 - 15 minūtes.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!