Baraviku zupa toskāniešu gaumē

Baraviku zupa toskāniešu gaumē Foto: Baraviku zupa toskāniešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 350 g šķēlītēs sagrieztu baraviku
  • 60 g rīvēta Parmas siera
  • 8 mazas baltmaizes šķēles
  • 2 lieli tomāti
  • 2 lieli seleriju kāti
  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 l buljona
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes sakapātu maurloku
  • 1 ēdamkarote svaigu timiāna lapu
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Tomātus blanšē, nomizo un sagriež smalkos gabaliņos.
  2. Selerijas sagriež gabaliņos.
  3. Ķiplokus nomizo.
  4. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, selerijas un pāris minūtes pasautē.
  5. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus.
  6. Pielej buljonu, iemaisa tomātus, pusi timiāna, sāli, piparus un vāku neuzliekot, uz lēnas uguns vāra aptuveni 20 minūtes.
  7. Pievieno baravikas un turpina vārīt vel 10 minūtes.
  8. Katrā šķīvī ieliek pa 2 maizes šķēlēm, ielej zupu, pārkaisa ar atlikušo timiānu un maurlokiem un pieber rīvēto sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes