Sastāvdaļas
- 140 g sasmalcinātu mandeļu
- 140 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 140 g brūnā cukura
- 140 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 250 g avenes
- 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņas
- pūdercukurs (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un sagatavo ~ 20 cm platu kūkas formu.
- Sasmalcinātās mandeles, sviestu, cukuru, miltus, olas un vaniļas cukuru samaisa.
- kopā viendabīgā masā, vislabāk ar blenderi vai kombainā.
- Pusi iegūtās masas izklāj formā un pārber ar avenēm, tad atkal pārklāj ogas ar atlikušo mīklas masuun izlīdzina to (ērtāk to darīt ar pirkstiem).
- Pārber kūku ar mandeļu skaidiņām un liek cepties ~ 50 min līdz tā iegūst zeltainu nokrāsu.
- Atdzesē to un dekorē ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!