Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- 200 g miltu
- 1/8 tējkarotes sāls
- 1/8 tējkarotes sodas
- 125 g sviesta
- 300 g cukura
- 3 olas
- 150 skāba krējuma
- 1 - 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1 - 2 citroni
- 150 - 200 g svaigu augļu vai ogu
- 3 ēdamkarotes marakujas sulas
Pagatavošana
- Sajauc miltus, sodu, sāli un kukurūzas cieti.
- Sviestu saputo ar cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs.
- Pievieno pa vienai olai, pēc katras olas puto 2 minūtes.
- Pievieno krējumu, vaniļas ekstraktu, citrona sulu un marakujas sulu.
- Pakāpeniski pievieno miltus, pēc katras reizes kārtīgi puto.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai.
- Lej mīklu formā, uzber ogas vai augļus un cep 70 - 80 minūtes, taču jāpārbauda jau pēc 50 minūtēm, jo gatavs var būt arī ātrāk.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Pārkaisa ar pūdercukuru un svaigām ogām.
- Pasniedz ar kādu krēmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!