Aromātiskā un sildošā harčo zupa

Aromātiskā un sildošā harčo zupa Foto: Aromātiskā un sildošā harčo zupa

Sastāvdaļas

  • 2 jēra stilbu gali
  • 2 saldās paprikas
  • 1 čili pipars
  • 4 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 4 burkāni
  • 3 ķiploka daivas (manējiem ir lielas)
  • 0.5 l burciņa mājas lečo
  • 3/4 glāzes rīsu
  • selerijas kāts vai zaļumi
  • kinzas zaļumi
  • garšvielas - piparu graudi, smaržīgie pipari, lauru lapas, malti melnie pipari, kūpinātas paprikas pulveris, hmeli-suneli, Svanetijas sāls

Pagatavošana

  1. Sāku ar buljonu. Jēra gaļu (stilbu galus, bet var jebkuru gabalu ar kauliņu) apcepu olīveļļā, liku katlā ar burkānu, sīpolu, pipariem, sāli un lauru lapu.
  2. Pārlēju ar ūdeni, lai gaļa apsegta.
  3. Uzvārīju, noputoju un turpināju 1h vārīt uz lēnas uguns.
  4. Kad gaļa gatava, izņēmu no katla kopā ar burkānu un sīpolu.
  5. Apcepu sīpolu un 2 ķiploku daiviņas, pieliku buljonam, apcepu pārējos dārzeņus, sāls, pipari. Un atkal klāt buljonam.
  6. Vārīju 20 min. Tad pievienoju lečo burciņu un sakapātus kinzas kātus.
  7. Vārīju 10 min, tad piebēru noskalotus rīsus un pārējās garšvielas. Vārīju vēl 15 minūtes.
  8. Pa to laiku noņēmu no kauliem vārīto gaļu. Sagriezu nelielos gabalos, arī buljonā vārīto burkānu, piebēru zupai, piebēru kinzas zaļumus un pavāriju vē 5 min.
  9. Izslēdzu karstumu un atstāju atpūsties uz kādu pusstundu. Var ēst ar krējumu, vai bez.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes