Ar ķiplokiem, paprikām un dillēm marinēti gurķi

Ar ķiplokiem, paprikām un dillēm marinēti gurķi Foto: Ar ķiplokiem, paprikām un dillēm marinēti gurķi

Sastāvdaļas

  • 4 kg gurķu
  • 2 saišķīši diļļu
  • 2 ķiploka galviņas
  • 300 g zaļās paprikas
  • 250 ml eļļas
  • 150 ml etiķa
  • 180 g cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Paprikas iztīriet, nomizojiet ķiplokus daiviņas. Sarīvējiet un samaisiet ar cukuru, sāli un etiķi.
  2. Cieši aiztaisiet trauku un atstājiet, lai izstāvas.
  3. Gurķus nomazgājiet, nosusiniet, nogrieziet galiņus. Sagrieziet tos stienīšos, dilles sasmalciniet.
  4. Samaisiet marinādi ar gurķiem, dillēm un eļļu.
  5. Atstājiet uz 4 stundām zem vāka, lai pastāv - ik pēc 30 minūtēm samaisiet, lai augšā esošie gabaliņi nonāktu apakšā.
  6. Lieciet gurķus izkarsētas burkās, piesedziet ar vāciņiem, 10 minūtes pasterizējiet un aizvākojiet. Atdzesējiet, apgrieztas otrādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes