Sastāvdaļas
- 4 kg gurķu
- 2 saišķīši diļļu
- 2 ķiploka galviņas
- 300 g zaļās paprikas
- 250 ml eļļas
- 150 ml etiķa
- 180 g cukura
- 2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Paprikas iztīriet, nomizojiet ķiplokus daiviņas. Sarīvējiet un samaisiet ar cukuru, sāli un etiķi.
- Cieši aiztaisiet trauku un atstājiet, lai izstāvas.
- Gurķus nomazgājiet, nosusiniet, nogrieziet galiņus. Sagrieziet tos stienīšos, dilles sasmalciniet.
- Samaisiet marinādi ar gurķiem, dillēm un eļļu.
- Atstājiet uz 4 stundām zem vāka, lai pastāv - ik pēc 30 minūtēm samaisiet, lai augšā esošie gabaliņi nonāktu apakšā.
- Lieciet gurķus izkarsētas burkās, piesedziet ar vāciņiem, 10 minūtes pasterizējiet un aizvākojiet. Atdzesējiet, apgrieztas otrādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!