Sastāvdaļas
● 500 g liellopu gaļas
● 100 g grūbu
● 500 g kartupeļu
● 200 g sālītu gurķu
● 200 ml gurķu sālījuma
● 150 g sīpolu
● 150 g burkānu
● lauru lapas
● sāls
● pipari
Pagatavošana
- Liellopu gaļu sagriež nelielos gabaliņos.
- Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra 1 stundu.
- Pievieno noskalotas grūbas, turpina vārīt 30-40 minūtes.
- Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
- Pievieno gaļai un grūbām, turpina vārīt 10 minūtes.
- Sīpolus sīki sakapā.
- Burkānus sarīvē uz vidējās rīves.
- Gurķus sagriež salmiņos.
- Gurķus pasautē nelielā buljona daudzumā.
- Augu eļļā apcep sīpolus un burkānus.
- Katlā, pie gaļas un grūbām, liek gurķus, sīpolus, burkānus.
- Pielej gurķu sālījumu, lauru lapas, piparus.
- Pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli, turpina vārīt 5 minūtes.
- Gatavu zupu pārkaisa ar zaļumiem.