Sastāvdaļas
- 2,5 l ūdens
- 1 kg cūkgaļas uz kauliņa
- 4 kartupeļi
- 3 burkāni
- 0,5 kg novārītu biešu
- 2 lauru lapas
- daži smaržīgie pipari
- sula no puscitrona
- 1 ēdamkarote cukura
- sāls pēc garšas
- skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
- Ūdenī liek vārīties gaļu, pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus. Uzvāra, noputo. Vāra, līdz gaļa atlec no kaula. Tad gaļu ņem no katla ārā un noliek malā.
- Buljonā liek gabaliņos sagrieztus dārzeņus un turpina vārīt, līdz dārzeņi gatavi. pievieno sarīvētas bietes. Sagaida, līdz zupa uzvārās.
- Beigās pievieno citrona sulu, cukuru un sāli. Pavāra vēl pāris minūtes.
- Sagriež gaļu un liek zupā.
- Pasniedzot, pievieno skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!