Klasiskā biešu zupa

Klasiskā biešu zupa Foto: Klasiskā biešu zupa

Sastāvdaļas

  • 2,5 l ūdens
  • 1 kg cūkgaļas uz kauliņa
  • 4 kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 0,5 kg novārītu biešu
  • 2 lauru lapas
  • daži smaržīgie pipari
  • sula no puscitrona
  • 1 ēdamkarote cukura
  • sāls pēc garšas
  • skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Ūdenī liek vārīties gaļu, pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus. Uzvāra, noputo. Vāra, līdz gaļa atlec no kaula. Tad gaļu ņem no katla ārā un noliek malā.
  2. Buljonā liek gabaliņos sagrieztus dārzeņus un turpina vārīt, līdz dārzeņi gatavi. pievieno sarīvētas bietes. Sagaida, līdz zupa uzvārās.
  3. Beigās pievieno citrona sulu, cukuru un sāli. Pavāra vēl pāris minūtes.
  4. Sagriež gaļu un liek zupā.
  5. Pasniedzot, pievieno skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes