Frikadeļu zupa pēc vecmāmiņas receptes

Frikadeļu zupa pēc vecmāmiņas receptes Foto: Frikadeļu zupa pēc vecmāmiņas receptes

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 300 g maltas liellopu gaļas
  • 150 g sīpolu
  • 150 g burkānu
  • 50-100 g nūdeļu
  • 2 ēdamkarotes mannā
  • 2 lauru lapas
  • pētersīļi pēc garšas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, mannā - kārtīgi samaisa.
  2. No maltās gaļas masas veido nelielas, stingras bumbiņas.
  3. Sīpolus sīki sagriež, burkānus rupji sarīvē.
  4. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
  5. Katlā lej 2 l ūdens, uzvāra.
  6. Kartupeļus liek verdošajā ūdenī, pievieno sīpolus un burkānus.
  7. Visu vēlreiz uzvāra, pieber sāli, piparus, pievieno lauru lapas. 
  8. Pa vienai, verdošajā zupā liek frikadeles.
  9. Vāra 15-25 minūtes, atkarībā no tā, cik lielas ir frikadeles.
  10. Pievieno nūdeles, vāra 5 minūtes.
  11. Pievieno sakapātus pētersīļus, izslēdz uguni, zupa gatava.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes