Harčo - zupas klasiskā recepte

Harčo - zupas klasiskā recepte Foto: Harčo - zupas klasiskā recepte

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 250 g rīsu
  • 200-250 g sīpolu
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 150 g Tkemali mērces
  • 100 g valriekstu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 2 tējkarotes Hmeli-suneli garšvielas
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
  • 5-6 melno piparu graudiņi
  • dilles vai kinzas zaļumi pēc garšas
  • 2-3 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu noskalo, sagriež nelielos gabaliņos, pārlej ar trim litriem ūdens - liek vārīties.
  2. Vāra 1,5 stundas, kad uzvārās, nosmeļ putas.
  3. Sīpolus sakapā, cep augu eļļā.
  4. Valriekstus apgrauzdē sausā pannā, tad sasmalcina blenderī.
  5. Rīsus pievieno liellopu gaļas buljonam, vāra 15 minūtes.
  6. Pievieno ceptos sīpolus, sasmalcinātos valriekstus, Tkemali mērci, tomātu pastu, garšvielas - vāra 5 minūtes. 
  7. Pievieno sakapātus ķiplokus, noņem no uguns, atstāj nostāvēties uz 30 minūtēm.
  8. Pirms pasniegšanas, pārkaisa ar zaļumiem.
  9. Harčo ir gruzīnu nacionālais ēdiens. Daudzi uzskata, ka šo zupu ir jāvāra, izmantojot jēra gaļu.
  10. Tas nav pareizi, jo, tulkojot zupas nosaukumu no gruzīnu valodas - nozīme ir - liellopu gaļas zupa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes