Olu kultenis ar dažādām piedevām

Olu kultenis ar dažādām piedevām - 7 receptes Foto: Olu kultenis ar dažādām piedevām

3 olas sakuļ ar 2-3 ēdamkarotēm piena, 1 tējkaroti miltu, 2 ēdamkarotēm krējuma, 1 naža galu sāls un sasmalcinātiem zaļumiem, lej uz pannas sakarsētā sviestā un sarecina, maisot ar karoti vienā virzienā. Šādu kulteni ēd ar sviestmaizi, var izlietot salātu noformēšanai (siltajā galdā pasniedz ar sautētiem dārzeņiem vai ceptiem kartupeļiem).

I variants: pie sakultas olas pieliek sagrieztu šķiņķi, sarecina.

II variants: olu kulteni pārliek ar ķilavu fileju.

III variants: sakultām olām pievieno krevetes, krabjus vai okeāna pastu, sarecina.

IV variants: svaigas baravikas vai sviesta beciņas vāra mērcē, kas pagatavota no vienas daļās sviesta un 2 daļām krējuma; sagriež un ar visu mērci pievieno sakultam olām, sarecina.

V variants: pie sakultām olām pievieno sarīvētu sieru, ņemot 100 g siera uz 8 olām.

VI variants: pie sakultām olām pieliek kūpinātas reņģes bez ādas un asakām. Sarecinot jāraugās, lai reņģes pārāk neizjūk.

VII variants: uz pannas sviestā sacep tomātu daiviņas un sīpolu ripiņas, pārlej ar sakultu olu, sarecina.

Piezīme: pie sakultam olām miltu vietā var pielikt biezu krējumu.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes