Klasiskie kabaču ikri

Klasiskie kabaču ikri Foto: Klasiskie kabaču ikri

Sastāvdaļas

  • 1 kg kabaču
  • 1–2 burkāni 
  • 1 sīpols
  • 2–3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • sāls, pipari pēc garšas 
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Kabačus sagriež mazos gabaliņos, ja tie nav jaunie kabači, tad izņem sēklas, ja cieta miza - nomizo.
  2. Cep kabačus 3 ēdamkarotēs augu eļļas, kamēr tie apbrūnē, 2-3 piegājienos, lai kabači izmaisītos vienā slānī. 
  3. Sīpolu sakapā, burkānus sarīvē, cep kopā 1 ēdamkarotē augu eļļas, pievieno kabačus, pannai uzliek vāku, sautē 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  4. Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, cukuru - samaisa un sautē vēl 10 minūtes.
  5. Ja izmantojat jaunos kabačus, ūdeni pieliet nevajag.
  6. Gatavus un mazliet atdzisušus dārzeņus, samaļ ar blenderi - tā iegūsiet pastas konsistenci.
  7. Ja plānojat kabaču ikrus ilgstoši uzglabāt, masu vēlreiz jāuzvāra.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes