Sastāvdaļas
- 500 g vidēja lieluma kabači
- 80 g paprikas
- 80 g burkānu
- 1 ķiploka galviņa
- 250 g svaigu tomātu
- 1/2-1 čili pipars
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 30 ml augu eļļas
- sāls pēc garšas
- 20-30 g cukura
- 15-20 ml 9% etiķa
Pagatavošana
- Kabačus sagriež vidēja lieluma gabaliņos (ja kabači nav jaunie, tos nomizo).
- Papriku un burkānus sagriež gabaliņos.
- Tomātus sagriež 2-4 daļās, čili piparam izņem sēklas.
- Kabačus, papriku, burkānus un tomātus samaļ.
- Samalto masu liek katlā, un liek uz uguns.
- Uzvāra, pēc tam turpina vārīt 20 minūtes, pastāvīgi maisot.
- Pievieno sāli, cukuru, tomātu pastu, sakapātu čili piparu, pielej augu eļļu.
- Visu samaisa un turpina vārīt, uz lēnas uguns vēl 10 minūtes.
- Pievieno sakapātus ķiplokus, pavāra vēl 5 minūtes.
- Pielej etiķi, samaisa, ļauj uzburbuļot, tad uzreiz noslēdz uguni.
- Gatavu adžiku liek sterilizētās burkās, aizvāko.
- Burkas apgriež otrādi, ietin segā un pilnībā atdzesē.
- Adžiku var uzglabāt istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!