Marinētas bietes

Marinētas bietes Foto: Marinētas bietes

Sastāvdaļas

  • 900 - 1000 g biešu

Marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 100 - 150 g cukura
  • 10 g sāls
  • 4 - 6 krustnagliņas
  • 8 smaržīgie pipari
  • 2 kanēļa miziņas
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 6 - 8 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Bietes izvāra, tad nomizo un sagriež vienādos gabaliņos.
  2. Gatavo marinādi - lej katlā ūdeni, pievieno garšvielas, izņemot ķimenes un etiķi, vāra 5 - 10 minūtes.
  3. Marinādi izkāš caur sietu, lai nodalītu garšvielas, pielej etiķi.
  4. Sagatavotās bietes iepilda dezinficētās burkās, pārkaisa ar ķimenēm un pārlej ar karstu marinādi.
  5. Pasterizē 80 - 85°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 10 minūtes, litra burkas - 15 minūtes.
  6. Pēc pasterizēšanas burkas aizvāko, apgāž otrādi un patur 30 minūtes.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes