Sastāvdaļas
- 900 - 1000 g biešu
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 100 - 150 g cukura
- 10 g sāls
- 4 - 6 krustnagliņas
- 8 smaržīgie pipari
- 2 kanēļa miziņas
- 2 lauru lapas
- 1 tējkarote ķimeņu
- 6 - 8 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
- Bietes izvāra, tad nomizo un sagriež vienādos gabaliņos.
- Gatavo marinādi - lej katlā ūdeni, pievieno garšvielas, izņemot ķimenes un etiķi, vāra 5 - 10 minūtes.
- Marinādi izkāš caur sietu, lai nodalītu garšvielas, pielej etiķi.
- Sagatavotās bietes iepilda dezinficētās burkās, pārkaisa ar ķimenēm un pārlej ar karstu marinādi.
- Pasterizē 80 - 85°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 10 minūtes, litra burkas - 15 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas aizvāko, apgāž otrādi un patur 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!