Sastāvdaļas
- 250-300 g vistas filejas
- 10-12 ķirštomātu
- romiešu salāti
- augu eļļa cepšanai
- sāls
- 4-5 baltmaizes šķēles
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 2 olu dzeltenumi
- 1/2 citrona sulas
- 100 g olīveļļas
- garšvielas
- 2 tējkarotes graudaino sinepju
- 1 ēdamkarote rīvēta Parmas siera
Pagatavošana
- Gatavo grauzdiņus - bļodā lej olīveļļu, ķiploka daiviņas sagriež plānās šķēlītēs, liek eļļā, bļodu liek mikroviļņu krāsnī uz pusminūti.
- Baltmaizi sagriež gabaliņos un liek, ar foliju izklātā veidnē, aprasina maizes gabaliņus ar karstu ķiploku eļļu.
- Maizes gabaliņus samaisa, liek sakarsētā krāsnī un cep, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Vistas gaļu sagriež gabaliņos un cep augu eļļā, kamēr parādās garoziņa.
- Gatavo mērci - olas cieti izvāra, atdala olu dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumus samīca, mīcot, pielej olīveļļu, citronu sulu.
- Visu sakuļ ar dakšiņu vai putojamo slotiņu viendabīgā masā.
- Pievieno rīvētu Parmas sieru, sinepes, garšvielas, samaisa.
- Romiešu salātu lapas saplūkā ar rokām un liek traukā, pārlej ar pusi mērces.
- Virsū liek vistas gaļas gabaliņus un ķiploku grauzdiņus.
- Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, pievieno salātiem.
- Visu pārlej ar atlikušo mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!