Cēzara salāti ar vistas fileju

Cēzara salāti ar vistas fileju Foto: Cēzara salāti ar vistas fileju

Sastāvdaļas

  • 250-300 g vistas filejas
  • 10-12 ķirštomātu
  • romiešu salāti
  • augu eļļa cepšanai
  • sāls
Ķiploku grauzdiņiem:
  • 4-5 baltmaizes šķēles
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2-3 ķiploka daiviņas
Mērcei:
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/2 citrona sulas
  • 100 g olīveļļas
  • garšvielas
  • 2 tējkarotes graudaino sinepju
  • 1 ēdamkarote rīvēta Parmas siera

Pagatavošana

  1. Gatavo grauzdiņus - bļodā lej olīveļļu, ķiploka daiviņas sagriež plānās šķēlītēs, liek eļļā, bļodu liek mikroviļņu krāsnī uz pusminūti.
  2. Baltmaizi sagriež gabaliņos un liek, ar foliju izklātā veidnē, aprasina maizes gabaliņus ar karstu ķiploku eļļu.
  3. Maizes gabaliņus samaisa, liek sakarsētā krāsnī un cep, kamēr tie kļūst zeltaini.
  4. Vistas gaļu sagriež gabaliņos un cep augu eļļā, kamēr parādās garoziņa.
  5. Gatavo mērci - olas cieti izvāra, atdala olu dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumus samīca, mīcot, pielej olīveļļu, citronu sulu.
  6. Visu sakuļ ar dakšiņu vai putojamo slotiņu viendabīgā masā.
  7. Pievieno rīvētu Parmas sieru, sinepes, garšvielas, samaisa.
  8. Romiešu salātu lapas saplūkā ar rokām un liek traukā, pārlej ar pusi mērces.
  9. Virsū liek vistas gaļas gabaliņus un ķiploku grauzdiņus.
  10. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, pievieno salātiem.
  11. Visu pārlej ar atlikušo mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes