Sastāvdaļas
- 4 mencas filejas bez ādas
- 1/3 glāzes rīvmaizes
- 1/3 glāzes rīvēta cietā siera
- 4 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 250 g burkānu
- 1 šķipsniņa malta ingvera
- sāls
- malti melnie pipari
- salātu lapiņas
- zaļumi
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Rīvmaizi ar sieru samaisa un ieber lēzenā šķīvī.
- Mencas fileju sagriež 3 - 4 plato gabaliņos.
- Katru gabaliņu apvārta rīvmaizes un siera maisījumā no visām pusēm.
- Liek uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, liek cepeškrāsnī un 7 minūtēm.
- Kamēr cepas mencas fileja, burkānus notīra, sarīvē rupjās skaidiņās, ieber verdošā ūdenī un pēc 3 minūtēm nokāš.
- Uzber malto ingveru, samaisa.
- Pasniedzot uz šķīvja liek burkānus, tiem virsū cepto mencu fileju. un pārlej ar kausētu sviestu.
- Rotā ar salātu lapām un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!