Zivs fileja ar siera un rīvmaizes garoziņu

Zivs fileja ar siera un rīvmaizes garoziņu Foto: Zivs fileja ar siera un rīvmaizes garoziņu

Sastāvdaļas

  • 4 mencas filejas bez ādas
  • 1/3 glāzes rīvmaizes
  • 1/3 glāzes rīvēta cietā siera
  • 4 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 250 g burkānu
  • 1 šķipsniņa malta ingvera
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • salātu lapiņas
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Rīvmaizi ar sieru samaisa un ieber lēzenā šķīvī.
  2. Mencas fileju sagriež 3 - 4 plato gabaliņos.
  3. Katru gabaliņu apvārta rīvmaizes un siera maisījumā no visām pusēm.
  4. Liek uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, liek cepeškrāsnī un 7 minūtēm.
  5. Kamēr cepas mencas fileja, burkānus notīra, sarīvē rupjās skaidiņās, ieber verdošā ūdenī un pēc 3 minūtēm nokāš.
  6. Uzber malto ingveru, samaisa.
  7. Pasniedzot uz šķīvja liek burkānus, tiem virsū cepto mencu fileju. un pārlej ar kausētu sviestu.
  8. Rotā ar salātu lapām un zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes