Sastāvdaļas
- ziedkāposti
- burkāni
- sāls
- pipari
- dilles
- vīnogulāju lapas
- seleriju lapas
Pagatavošana
- Ziedkāpostu galviņas notīra un sadala.
- Tāpat notīra burkānus un sagriež parupjās ripiņās.
- Burkas dibenā ieliek vīnogulāju lapas, seleriju lapas un nedaudz diļļu.
- Tad burkā saliek ziedkāpostus kopā ar burkāniem un pārsedz ar seleriju lapām un dillēm.
- Sagatavo sālījumu, ņemot uz 1 l ūdens 50 g sāls un dažus piparu graudus.
- Kad sālījums nedaudz atdzisis, to pārlej dārzeņiem.
- Burku pēc tam apsien ar pergamenta papīru un ļauj tai pastāvēt siltumā, tad uzglabā vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!