Ziedkāpostu un burkānu sālīšana

Ziedkāpostu un burkānu sālīšana Foto: Ziedkāpostu un burkānu sālīšana

Sastāvdaļas

  • ziedkāposti
  • burkāni
  • sāls
  • pipari
  • dilles
  • vīnogulāju lapas
  • seleriju lapas

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu galviņas notīra un sadala.
  2. Tāpat notīra burkānus un sagriež parupjās ripiņās.
  3. Burkas dibenā ieliek vīnogulāju lapas, seleriju lapas un nedaudz diļļu.
  4. Tad burkā saliek ziedkāpostus kopā ar burkāniem un pārsedz ar seleriju lapām un dillēm.
  5. Sagatavo sālījumu, ņemot uz 1 l ūdens 50 g sāls un dažus piparu graudus.
  6. Kad sālījums nedaudz atdzisis, to pārlej dārzeņiem.
  7. Burku pēc tam apsien ar pergamenta papīru un ļauj tai pastāvēt siltumā, tad uzglabā vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes