Sastāvdaļas
- 1 kg ziedkāpostu
- 100 g sviesta
- 1 tējkarote rīvmaizes
- citronskābe
- sāls
- 1 ēdamkarote etiķa
Pagatavošana
- Ziedkāpostus vispirms iegremdē ūdenī, kam pievienots sāls un etiķis (uz vienu litru ūdens ņem vienu ēdamkaroti etiķa), pēc tam ziedkāpostu galviņas atbrīvo no ārējām lapām.
- Veselus vai rozetēs sadalītus ziedkāpostus liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus.
- Izņem no ūdens, uz sieta notecina, kārto traukā, pārlej ar sabrūninātu sviestu, kam pielikta rīvmaize un citronskābe.
- Ziedkāpostu rozetes var pārliet ar sabrūninātu sviestu un pārkaisīt ar sasmalcinātām dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!