Zaķa gaļas pastēte kārtainās mīklas garoziņā

Zaķa gaļas pastēte kārtainās mīklas garoziņā Foto: Zaķa gaļas pastēte kārtainās mīklas garoziņā

Sastāvdaļas

  • 500 g zaķa gaļas bez kauliem
  • 100 g speķa
  • sāls
  • rīvēti muskatrieksti
  • pastētes garšvielas maisījums
  • 4 paegļogas
  • 4 ēdamkarotes paegļogu degvīna
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes pētersīļu zaļumu
  • 1 ola
  • 5 ēdamkarotes krējuma
  • 3 ēdamkarotes madeiras
  • 1 ēdamkarote auzu pārslu
  • 250 g kārtainās mīklas
  • 1 olas dzeltenums

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina un kopā ar speķi samaļ.
  2. Maltās gaļas masai pieliek sāli, šķipsniņu muskatrieksta, garšvielas, miezerī saberztas paegļogas un degvīnu.
  3. Sīpolus sagriež un apcep sviestā. pieliek pētersīļus, olu un krējumu.
  4. Masu atdzesē un pievieno maltajai gaļai. Pielej madeiru. Ja maltās gaļas masa ir pārāk šķidra, pieliek auzu pārslas.
  5. Pastētes cepšanai paredzētu četrkantīgu veidni izklāj ar izveltnētu mīklu. Saliek maltās gaļas masu un virsū uzliek mīklas "vāku". Virspusi pārziež ar sakultu olas dzeltenumu. Mīklas maliņas stingri aizspiež.
  6. Lai cepot brīvi varētu izplūst tvaiks, ar nazi mīklā izveido dažus caurumus.
  7. Pastēti liek cepties iepriekš līdz 250°C sakarsēta cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 200°C) un cep apmēram 30 - 35 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes