Sastāvdaļas
- 500 g vistu aknu
- 300 g siera
- 10 g želatīna
- 150 g tomātu
- 150 g burkānu
- 150 g sīpolu
- zaļumi
- sāls
- augu eļļa
Pagatavošana
- Želatīnu samaisa ar 150 ml auksta vārīta ūdens un atstāj uz 1 stundu.
- Sīpolus sakapā.
- Tomātus sagriež gabaliņos.
- Zaļumus sakapā.
- Burkānus smalki sarīvē.
- Sieru smalki sarīvē.
- Sīpolus cep augu eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Pievieno vistu aknas, pieber sāli, cep 10-15 minūtes, kamer gatavs, atdzesē.
- Uzbriedināto želatīnu uzkarsē, bet nevāra, mazliet atdzesē.
- Ceptās aknas ar sipoliem samaļ, samaisa ar burkāniem, pievieno pusi želatīna - samaisa.
- Sieru samaisa ar tomātiem un zaļumiem, pievieno atlikušo želatīnu - samaisa.
- Pusi aknu masas liek traukā ar augstām malām, izlīdzina.
- Virsū aknām liek visu siera masu, izlīdzina.
- Virsū sieram liek atlikušo aknu masu, izlīdzina.
- Liek ledusskapī uz 5-6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!