Vistas gaļas cepetis ar melnajām plūmēm podiņā

Vistas gaļas cepetis ar melnajām plūmēm podiņā Foto: Vistas gaļas cepetis ar melnajām plūmēm podiņā

Sastāvdaļas

  • 2 vistu kājas
  • 4 kartupeļi
  • 6 ķirštomāti
  • 2 burkāni
  • puravs pēc garšas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 8 žāvētas melnās plūmes
  • 4 ēdamkarotes vistas buljona
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • lauru lapas pēc garšas
  • ķiploku pulveris pēc garšas

Pagatavošana

  1. Karstumizturīgus māla podiņus aplej ar verdošu ūdeni, pēc tam lej tajos vistas buljonu.
  2. Kartupeļus sagriež plānās, apaļās šķēlītēs. 
  3. Vistas kājas sadala gabalos, kaulus atstāj.
  4. Burkānus sagriež šķēlītēs.
  5. Puravu apcep ar burkāniem.
  6. Ķirštomātus sadala ceturtdaļās, plūmes pārgriež uz pusēm.
  7. Zaļumus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē. 
  8. Visas sastāvdaļas liek māla podiņā - pirmos liek kartupeļus, tad gaļu.
  9. Virsū gaļai liek puravus ar burkāniem.
  10. Tad liek tomātus un ķiplokus.
  11. Virsū tomātiem un ķiplokiem liek žāvētas melnās plūmes un zaļumus.
  12. Virsū liek dažas kartupeļu šķēlītes un garšvielas.
  13. Māla podiņiem uz liek vāku un liek aukstā krāsnī.
  14. Tad krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 1 stundu.
  15. Pēc noteiktā laika beigām, ar karoti uzmanīgi samaisa cepeti podiņā un patur vēl 30 minūtes krāsnī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes