Sastāvdaļas
- 750 g lielu kartupeļu
- 1 sīpols
- 1 ola
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls
- tauki vai eļļa cepšanai
- cukurs
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un uz rupjas rīves sarīvē skaidiņās.
- Sīpolu notīra un arī sarīvē skaidiņās.
- Pievieno miltus, olu, sāli pēc garšas un visu sajauc.
- Pannā sakarsē taukus vai eļļu.
- Ar karoti taukos liek kartupeļu masu, nedaudz saplacina un cep, kamēr pankūkas kļūst brūnas un kraukšķīgas.
- Kartupeļu pankūkas pasniedz karstas, tās var pārkaisīt ar cukuru, var pasniegt ar dažādiem ievārījumiem.
Kartupeļu pankūkas būs skaistā krāsā, ja mīklai pievienos dažus rīvētus burkānus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!