Veselības salāti

Veselības salāti Foto: Veselības salāti

Sastāvdaļas

  • 400 g burkānu
  • 300 g ābolu
  • 200 g seleriju
  • 30 g puravu
  • 10 g mārrutku
  • 5 g ķiploku
  • 10 g zaļumu
  • 1,5-2 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • 0,5 tējkarotes citronskābes
  • pārliešanai 0,5 litri ūdens

Pagatavošana

  1. Sulīgus burkānus un sakņu selerijas nomazgā, notīra, nomizo, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  2. Lai selerijas nepaliktu tumšas, rīvēšanas laikā pievieno nedaudz atšķaidītas citronskābes.
  3. Skābās šķirnes ābolus (Antonovkas) nomazgā, izdur serdi, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.
  4. Puravus notīra un sagriež apaļos gredzenos.
  5. Mārrutku sakni un ķiplokus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
  6. Zaļumus (dilles, pētersīļu un seleriju lapas) noskalo un sīki sagriež.
  7. Sagatavotos dārzeņus sajauc ar garšvielām un cieši iepilda izkarsētās burkās.
  8. Burkas pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens apsedz burkas saturu.
  9. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pasterizē 85 °C temperatūra: 0,5 litru burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes.
  10. Burkas aizvalcē un atdzesē.

Šie salāti ir ar augstu diētisko vērtību.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes