Sastāvdaļas
- 400 g burkānu
- 300 g ābolu
- 200 g seleriju
- 30 g puravu
- 10 g mārrutku
- 5 g ķiploku
- 10 g zaļumu
- 1,5-2 ēdamkarotes cukura
- 2 tējkarotes sāls
- 0,5 tējkarotes citronskābes
- pārliešanai 0,5 litri ūdens
Pagatavošana
- Sulīgus burkānus un sakņu selerijas nomazgā, notīra, nomizo, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
- Lai selerijas nepaliktu tumšas, rīvēšanas laikā pievieno nedaudz atšķaidītas citronskābes.
- Skābās šķirnes ābolus (Antonovkas) nomazgā, izdur serdi, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.
- Puravus notīra un sagriež apaļos gredzenos.
- Mārrutku sakni un ķiplokus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
- Zaļumus (dilles, pētersīļu un seleriju lapas) noskalo un sīki sagriež.
- Sagatavotos dārzeņus sajauc ar garšvielām un cieši iepilda izkarsētās burkās.
- Burkas pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens apsedz burkas saturu.
- Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pasterizē 85 °C temperatūra: 0,5 litru burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes.
- Burkas aizvalcē un atdzesē.
Šie salāti ir ar augstu diētisko vērtību.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!