Sastāvdaļas
- 2 paciņas sviesta(istabas temperatūrā)
- 400 g cukura
- 2 lielas olas
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
- 240 ml skābā krējuma
- 280 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
Garnējumam:
- 6 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1 1/2 tējkarotes kanēļa
- 100 g sasmalcinātu valriekstu
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko, pārbārsta ar miltiem kēksa formu.
- Nelielā bļodā sajauc garnējumam nepieciešamās sastāvdaļas un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Virtuves kombainā samaisa sviestu, cukuru, olas un vaniļu, tad pievieno skābo krējumu un turpina maisīt līdz viendabīgai konsistencei.
- Atsevišķā bļodā izsijā miltus, pievieno cepamo pūderi un sāli.
- Pakāpeniski tam pievieno sakulto sviesta masu un maisa līdz masai ir mīklas konsistence.
- Pusi no iegūtās mīklas ieklāj iepriekš sagatavotajā kēksa formā, pārbārsta ar 2/3 no iepriekš pagatavotā garnējuma un pārklāj ar otru pusi mīklas, kuru pārbārsta ar atlikušo garnējumu.
- Liek cepties aptuveni 45-60 minūtes.
- Kad kūka gatava, noliek to atdzesēties un pārbārsta ar pūdercukuru un kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!