Sastāvdaļas
Mīklai:
● 2,5 glāzes miltu
● 1 ēdamkarote cukura
● šķipsniņa sāls
● 1 glāze auksta sviesta
● 1/2 glāzes ledaina ūdens
Pildījumam:
● 60-90 g krēmsiera
● 225 g zemeņu
● 3 ēdamkarotes cukura
● ola vai piens pārziešanai
● pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - miltus samaisa ar sāli un cukuru.
- Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un sadrupina, kopā ar miltu maisījumu drumstalās.
- Pakāpeniski pielej ledaino ūdeni un samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, vismaz uz 30 minūtēm.
- Zemenes sagriež sīkos gabaliņos, liek traukā, uzber cukuru, uzliek vāku un sakrata, atstāj nostāvēties 30 minūtes.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Mīklu izrullē un izgriež sirsniņas.
- Pusei mīklas sirsniņu uzklāj krēmsieru - 1 cm attālumā no malām.
- Uz krēmsiera liek mazliet zemeņu.
- Atlikušajām mīklas sirsniņām izveido figurālas atveres, lai iziet tvaiks.
- Ar mitriem pirkstu galiem samitrina mīklas sirsniņas malas, liek virsū otru mīklas sirsniņu, sastiprina ar dakšiņas zaru palīdzību.
- Pīrādziņus liek ledusskapī uz 5 minūtēm.
- Pīrādziņus noziež, vai nu ar sakultu olu, vai pienu, cep, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Gatavus pīrādziņus pārkaisa ar pūdercukuru.