Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 170 g mīksta sviesta
- 170 g pūdercukura
- 170 g miltu
- 3 olas
Pildījumam:
- 4 ēdamkarotes aveņu džema
- sviesta krēms pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- 2 veidnes ieziež ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
- Lielā bļodā, krēmveida masā sakuļ sviestu un cukuru.
- Atsevišķi sakuļ olas, pakāpeniski pievieno sviesta masai, kuļot pēc katras pievienošanas.
- Pašās beigās pievieno miltus, uzmanīgi samaisa ar metāla karoti.
- Mīklu sadala 2 veidnēm, cep 20 minūtes.
- Cepšanas laikā nedrīkst atvērt krāsns durtiņas, pretējā gadījumā biskvīti vidū saplaks.
- Pēc 20 minūtēm, caur krāsns stiklu pārliecinās, ka biskvīti ir kļuvuši zeltaini un apbrūnējuši.
- Mazliet atverot krāsns durtiņas, pārbauda biskvītus ar koka iesmiņiem, to vidū.
- Ja iesmiņš ir sauss, bez mīklas, biskvīti ir gatavi un tos var izņemt.
- Pāris minūšu biskvītus atdzesē veidnē, tad izņem.
- Starp pilnībā atdzesētiem biskvītiem ziež aveņu džemu un, ja vēlas, sviesta krēmu.
- Pirms pasniegšanas, biskvītus pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!