Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 4 saldenskābi āboli
- 4 olas
- 150 g cukura
- 150 g miltu
- 2 citrona miziņas, smalki rīvēta
- 3 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 citrona sulas
- 1/4 tējkarote maltu krustnagliņu
- pūdercukurs
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Dziļā pannā iekausē sviestu un noliek malā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Nomizo, izņem serdes un sagriež nelielos gabalos ābolus.
- Liek ābolus bļodā, pievieno citrona miziņu, krustnagliņas un citrona sulu, samaisa.
- Karstā ūdens peldē novieto trauku, kurā liek olas un cukuru un ar mikseri puto, līdz baltam putam un dubultam apjomam.
- Noņem trauku no karstā ūdens un turpināt putot vēl 5 minūtes līdz putas atdzisušas.
- Citā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sajauc. Pusi viegli iecilā olu putās.
- Pievieno izkausēto padzisušo sviestu, miltus un 2/3 ābolu. Dariet to ļoti uzmanīgi un daudz nemaisiet.
- Atlikušos ābolus izklāj ietaukota cepamformā, tiem pa virsu uzlej mīklu un viegli izlīdzina.
- Cep cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes līdz virsiņa ir zeltaina, bet kūkas centrs - brūnīgs.
- Izņem no cepeškrāsns, ļauj, lai 5 minūtes padziest, tad liek uz restēm, lai atdziest pavisam un pārsmērē virsu ar aprikožu ievārījumu.
- Pārkaisa ar pūdercukuru.
Viegla, sulīga kūka, kuri vari pikantāku, var pievienot smalki kapātu rozmarīnu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!