Sastāvdaļas
Mīklai:
- 80-90 g medus
- 2/3 glāzes cukura
- 2,5-3 glāzes miltu
- 3 olas
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
Krēmam:
- 800 ml skābā krējuma
- 600 g biezpiena masas
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Viegli sakuļ olas ar cukuru un medu.
- Pievieno dzēstu sodu, samaisa.
- Pieber miltus, samīca mīkstu, elastīgu mīklu (pievienotā medus dēļ, mīkla būs mazliet lipīga).
- Mīklu sadala 3 daļās.
- Katru daļu izrullē uz miltiem nokaisītas virsmas, taisnstūra formā, aptuveni 0,5 cm biezumā.
- Mīklu sagriež 1-1,5 cm platās sloksnēs, atdala vienu no otras.
- Mīklas sloksnes liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Cep 220°C temperatūrā, 5-6 minūtes, kamēr tās kļūst sarkanīgas.
- Gatavas sloksnītes, kamēr karstas, nolīdzina vienādā garumā.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno biezpiena masu, samaisa.
- Garenā veidnē ar augstām malām ieklāj pārtikas plēvi vai foliju, tā, lai malas paliek ārā.
- Liek krēma kārtu, mīklas sloksnītes, tad atkal krēmu, tā liek kārtas, līdz veidnes augšai, pārklāj pārtikas plēvi vai foliju.
- Torti liek ledusskapī, vismaz uz 8-10 stundām, bet labāk uz nakti.
- Pirms pasniegšanas torti izņem no ledusskapja,veidnes virsmai noņem pārtikas plēvi vai foliju, pieliek virtuves dēlīti un veidni uzmanīgi apgriež otrādi.
- Noņem pārtikas plēvi vai foliju, rotā ar izkausētas šokolādes restītēm, ogām, piparmētras lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!